Urządzenia i Akcesoria
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 slices
Składniki
Lemon Cakes
-
sunflower oil plus extra for greasing80 g
-
caster sugar250 g
-
lemon zest and juice1
-
medium eggs4
-
self-raising flour240 g
-
baking powder1 tsp
-
Greek yoghurt130 g
Lemon Curd
-
caster sugar110 g
-
lemons zest and juice1 - 2
-
unsalted butter softened, cut into pieces80 g
-
egg yolks from medium eggs3
-
medium egg1
Swiss Meringue
-
egg whites from medium eggs3
-
caster sugar140 g
-
salt1 pinch
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
7 g
Kalorie
1753 kJ /
419 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min
Sticky Toffee Sponge Cake
1 godz. 30 min
Chocolate Cheesecake with Marshmallow Topping
3 godz. 5 min
Chocolate Fudge Cake
1 godz.
Mini Coffee Pecan Layer Cakes
55 min
Danish Dream Cake
55 min
Chocolate Bean Cake with Coconut Butter Cream Frosting
2 godz. 15 min
Black Forest Trifle
1 godz. 45 min
Raspberry, Lemon and White Chocolate Traybake
1 godz. 10 min
Blueberry and White Chocolate Traybake
1 godz.
Milk Chocolate and Banana Cake
3 godz. 35 min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min