Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting

Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting

4.8 263 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 slices

Składniki

Lemon Cakes
  • sunflower oil plus extra for greasing
    80 g
  • caster sugar
    250 g
  • lemon zest and juice
    1
  • medium eggs
    4
  • self-raising flour
    240 g
  • baking powder
    1 tsp
  • Greek yoghurt
    130 g
Lemon Curd
  • caster sugar
    110 g
  • lemons zest and juice
    1 - 2
  • unsalted butter softened, cut into pieces
    80 g
  • egg yolks from medium eggs
    3
  • medium egg
    1
Swiss Meringue
  • egg whites from medium eggs
    3
  • caster sugar
    140 g
  • salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 419 kcal / 1753 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...