Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon Cakes
- 80 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 250 g caster sugar
- 1 lemon, zest and juice
- 4 medium eggs
- 240 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 130 g Greek yoghurt
Lemon Curd
- 110 g caster sugar
- 1 - 2 lemons, zest and juice
- 80 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 1 medium egg
Swiss Meringue
- 3 egg whites, from medium eggs
- 140 g caster sugar
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45min
Seriously Lemony Slice
1h 20 min
Milk Chocolate and Banana Cake
3 godz. 35 min
Baked White Chocolate Caramel Cheesecake
6 Std. 20 Min
Strawberry and White Chocolate Mousse Dessert
4h 30 min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9 Std.
Raspberry and Coconut Cake
1h 50 min
Lemon meringue tart
2h 30 min
Apple Crumble Cake
1h 10min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min
Lemon Drizzle Cake
1h 30min
Blueberry and White Chocolate Traybake
1h