Vanilla Sponge Layer Cake

Vanilla Sponge Layer Cake

3.9 30 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 slices

Składniki

Vanilla Sponge
  • unsalted butter soft, plus extra for greasing
    200 g
  • caster sugar
    200 g
  • self-raising flour
    200 g
  • large eggs
    4
  • baking powder
    1 ½ tsp
  • natural vanilla extract
    1 ½ tsp
Vanilla Buttercream
  • unsalted butter soft
    200 g
  • icing sugar plus extra for dusting
    400 g
  • natural vanilla extract
    1 ½ tsp
Assembly
  • fondant icing (approx. 660 g)
    2 batches
  • food colouring pastes as desired

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 765 kcal / 3200 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 29.7 g
Węglowodany 120.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...