Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets (see tip)
- 500 g milk
- 100 g sugar (see tip)
- 20 g cornflour (see tip)
- 2 medium eggs
-
1
Tbsp butter (opcjonalnie)
lub 1 - 2 Tbsp cream, to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1282.7 kJ / 306.6 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 75 mg
Alternatywne przepisy
Custard
15min
Custard Layers
2h 20min
Cheesecake (baked)
7h 20min
Berry mousse
4 godz. 50 min
Chocolate Mousse
3h 20min
Béchamel Sauce
15min
Chocolate custard
1h 20 min
Crème caramel
2 Std. 45 Min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4h 40min
Chocolate and Cream Cheese Tart
4h 30 min
Vanilla Custard
15min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min