Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Custard
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets (see tip)150 g
-
milk500 g
-
sugar (see tip)100 g
-
cornflour (see tip)20 g
-
medium eggs2
-
1 - 2 Tbsp cream, to tastebutter (opcjonalnie)1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
75 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1282.7 kJ /
306.6 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
35.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate icing (ganache)
20 min
Chocolate icing (ganache)
20 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Chocolate syrup
20 min
Cream cheese spread with radishes
5 min
Béchamel Sauce
15 min
Quiche Lorraine
45 min
Chocolate, Rum and Espresso Pudding with Chocolate Caramel Sauce
1 godz.
Custard Layers
2 godz. 20 min
Chocolate custard
1 godz. 20 min
Vanilla Custard
15 min