Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesmetul
- 3 căței de usturoi
- 100 g pâine integrală, ruptă bucăți
- 50 g nuci, curățate
- 2 - 3 fire cimbru proaspăt, doar frunzele
- 2 - 3 fire rozmarin, proaspăt, doar frunzele
- 1 priză fulgi de chilli (opțional)
- 1 priză sare de mare fină
- 1 lingură ulei de măsline
Sosul de brânză
- 200 g brânză, în amestec (de ex. Cheddar, brie, Gorgonzola), tăiate bucăți (2 cm)
- 40 g unt, tăiat cuburi
- 40 g făină
- 500 g lapte
- 1 ½ linguriță praf de usturoi
- 1 priză piper cayenne, măcinat
- 1 linguriță sare de mare fină
- ¼ linguriță piper negru măcinat
- apă, pentru fiert spaghetti
- 1 linguriță sare de mare fină, pentru fiert spaghetti
Asamblare
- 300 g paste (ex. spaghetti)
- ulei de măsline extravirgin, pentru stropit
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 3604 kJ / 861 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tocăniță de cartofi cu carne de vită
1 Std. 10 Min
Pui cu ardei gras
1 godz.
Salată de cartofi Jersey Royal
40 min
Clafoutis cu cireșe
50 min
Salată cu prosciutto, rucola și mozzarella
40 min
Spaghettini cu ardei
50 min
Blondie cu ciocolată albă și migdale
1 godz.
Praz gratinat cu sos béchamel
1h 15min
Tort cu piure de mere
1h 15min
Mere cu sos de zabaglione cu cidru
40 min
Ragù de vită cu paste
30 min
Farfalle ai quattro formaggi (farfalle cu patru tipuri de brânză)
20 Min