Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa hojaldre rápida
- 200 g de mantequilla, fría, en trozos
- 200 g de harina, y un poco más
- 90 g de vino blanco
- ½ cdita de sal
Relleno
- 100 g almendras peladas
- 2 dientes de ajo
- 100 g de cebolla
- 300 g de calabacita, en trozos
- 300 g de jitomate, en trozos
- 300 g de pimiento rojo, desvenado y en trozos
- 150 g de granos de elote
- 350 g de atún enlatado en agua, escurrido
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cda de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1369 kJ / 326 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins de huevo
30min
Pastel de carne
50min
Pay de atún
1h 40min
Botana de ricotta y espinaca
1h
Panqué de nuez glaseado
1 Std. 30 Min
Pastel azteca
1h
Pastel de carne
40min
Pay de espinaca con base de nuez
1 Std. 20 Min
Rollos de acelga con carne, puré de camote y budin de pan
50min
Calabacitas rellenas al vapor
40min
Panqué de zanahoria
1h
Panqué de plátano
1 godz. 50 min