Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa hojaldre rápida
- 200 g de mantequilla, fría, en trozos
- 200 g de harina, y un poco más
- 90 g de vino blanco
- ½ cdita de sal
Relleno
- 100 g almendras peladas
- 2 dientes de ajo
- 100 g de cebolla
- 300 g de calabacita, en trozos
- 300 g de jitomate, en trozos
- 300 g de pimiento rojo, desvenado y en trozos
- 150 g de granos de elote
- 350 g de atún enlatado en agua, escurrido
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cda de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1369 kJ / 326 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de nuez glaseado
1j 30 menit
Pastel de carne
40 min
Panqué de plátano
2h 15 min
Quiche de brócoli con harina de quinoa
45 Min
Muffins con espinacas, espárragos y guyere
30 min
Pastel de calabacita
1 Std. 15 Min
Panqué de plátano
1h 50min
Pastel azteca
1j
Pastel de carne
50 menit
Pastel de zanahoria sin harina
20 min
Pay de atún
1 Std. 40 Min
Pastel de chocolate y almendras
25 min