Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g di acqua
- 450 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di miele (opcjonalnie)
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 1 cucchiaino di sale
-
100
g di polpa di pomodoro a pezzi
lub 100 g di passata di pomodoro - 150 g di mozzarella a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di cuori di carciofo sott'olio a pezzi
- 1 cipolla rossa a listarelle
- origano secco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2783 kJ / 664 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 478 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia primavera
3 Std.
Torta ovetto fondente
1h 30min
Pane integrale con crema spalmabile al formaggio e polpette di pollo
2h
Pizza quattro stagioni
1h 30min
Mini hamburger veloci
50min
Pane di kamut e farro
4h
Panzerottini TM6
4h
Focaccia al latte
6h 30min
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20h
Pizza New York style
3 Std. 50 Min
Pizza con salame piccante TM6
3 Std. 30 Min
Pizza margherita (per 1 persona)
1h 30min