Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 100 g Zucker
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eier
- 45 g Milch
- 200 g Mehl
- 50 g Speisestärke
- 2 TL Backpulver
- 200 g Puderzucker
- 30 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1062 kJ / 254 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Streuseltaler
1h 45 min.
Donauwellen
2h 30min
Russischer Zupfkuchen
1h 30 min.
Marmorkuchen
2 Std. 10 Min
Zitronenkuchen
2h 30min
Schaumkusstorte
3 Std. 45 Min
Muffins mit Schokoladenstückchen
1h
Hefe-Igel (süß)
1hod. 50min
Maulwurfkuchen
2h 30min
Amerikaner "black&white"
1h
Puddingschnecken
2h
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1h 30 min.