Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 300 g peito de frango cortado em pedaços
- 1 limão (sumo e raspa)
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1000 g água
- 300 g massa tipo fettuccine
- 200 g ervilhas descongeladas
- 10 g manjericão
- 5 g hortelã, só as folhas
- 250 g queijo mascarpone
- Cebolinho q.b. picado p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 707 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com frango e orégãos
30min
Massa com frango e tomate seco
45min
Farfalle com salmão e pesto
40min
Penne de atum com manjericão
35 Min
Esparguete com frango
40min
Tagliatelle com frango de ervilhas
40min
Tagliatelle com peru e ervilhas
1h
Penne de frango caprese
35 Min
Penne com atum
30min
Arroz de frango com ervilhas
45min
Arroz de peru
4 Std. 50 Min
Fettuccini com frango e ervilhas
35 Min