Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
餃子皮
- 1 大匙 油 ,可多備一些刷油用
- 150 克 水 ,可多備一些
- 300 克 麵粉 (中筋麵粉)
- ¼ 茶匙 鹽
白菜豬肉餡
- 400 克 高麗菜 ,切塊
- 1 ½ 茶匙 鹽
- 350 克 豬絞肉
- 530 克 水
- 20 克 醬油
-
10
克 米酒
lub 10 克 清酒 - ½ 茶匙 糖
- ½ 茶匙 胡椒粉
- 1 大匙 純芝麻油 (15克)
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 318 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g