Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 1 dente de alho
- 180 g cebola
- 800 g tomate em pedaços
- 400 g feijão-branco cozido
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 350 g água
- Natas q.b. p/ guarnecer
- Sementes de sésamo pretas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 301.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão frade com coentros
30min
Creme de couve-flor
45min
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30min
Creme de abóbora e tomate
35min
Creme de tomate com laranja e crocante de queijo
35min
Sopa caprese
1h 15min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de batata com ovo cozido
40min
Sopa primavera
40min
Sopa de sabores de Inverno
50min
Sopa de cenoura e canónigos
35min
Sopa 2 feijões
45min