Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 10 g Öl
- 250 - 300 g Paprika, gemischt, in Stücken
-
250
g Wurst (z.B. Geflügelwurst selbst gemacht)
lub 250 g Extrawurst, im Ganzen - 500 g passierte Tomaten
- 1 - 2 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 100 g Schlagobers
- 1 - 2 EL Essig, zum Abschmecken
- Salz, zum Abschmecken
- Pfeffer, frisch gemahlen, zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1679 kJ / 400 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 909 mg
Alternatywne przepisy
Überbackene Makkaroni Bolognese
1 godz. 20 min
Rahmgemüse mit Wurstschüsserl
40 Min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50 Min
Pizzasuppe
50 Min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50 Min
Nudelsalat mit Joghurtdressing
45 Min
Suppentopf mit Bratwurst
45 Min
Karottensuppe nach Moro
1h 45min
Putengulasch mit Erdäpfeln
35 Min
Überbackenes Risibisi mit Schweinefleisch
50 Min
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1h
Budapester Wurstsalat
20 min