Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roscas de pasta choux
- 110 g de harina
- 190 g de agua
- 90 g de mantequilla, en cubos
- 1 cdita de azúcar refinada
- 1 pizca de sal fina
- 3 huevos
- 1 huevo, para barnizar
Crema de praliné
- 500 g de leche
- 150 g de azúcar refinada
- 1 cda de extracto de vainilla natural
- 5 yemas de huevo
- 50 g de fécula de maíz
- 50 g de mantequilla, en cubos
- 200 g de praliné de avellanas, (ver receta Esenciales de DULCES BESOS CON THERMOMIX® por Paulina Abascal.)
Montaje
- azúcar glass, la necesaria para espolvorear
- 100 g de avellanas, peladas y tostadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1772 kJ / 421 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 213 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de chocolate con avellanas
2 godz. 40 min
Praliné de avellanas TM6
25 Min
Caramelo inglés a mi manera TM6
30 Min
Brownie y trufa caramelizada TM6
50 Min
Croquembouche
1h 30min
Panecillos de queso de cabra
2h
Macarrones con merengue francés
1h 30min
Relleno de caramelo y mantequilla para macarrón TM6
45min
Macarrones con merengue suizo
1h 10min
Mil crepas de limón
1h
Macarrones de chocolate
24h
Pastel de zanahoria
1h 30min