Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roscas de pasta choux
- 110 g de harina
- 190 g de agua
- 90 g de mantequilla, en cubos
- 1 cdita de azúcar refinada
- 1 pizca de sal fina
- 3 huevos
- 1 huevo, para barnizar
Crema de praliné
- 500 g de leche
- 150 g de azúcar refinada
- 1 cda de extracto de vainilla natural
- 5 yemas de huevo
- 50 g de fécula de maíz
- 50 g de mantequilla, en cubos
- 200 g de praliné de avellanas, (ver receta Esenciales de DULCES BESOS CON THERMOMIX® por Paulina Abascal.)
Montaje
- azúcar glass, la necesaria para espolvorear
- 100 g de avellanas, peladas y tostadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1772 kJ / 421 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 213 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Temperado de chocolate blanco o de leche (sembrado)
10min
Cake pops de chocolate
4h 50min
Macarrones con merengue francés
1h 30min
Crema de mantequilla
35min
Rosca de reyes
4h
Praliné de avellanas TM6
25min
Helado de vainilla
12h
Tejas de almendras
1h 30min
Rompope de nuez
20 Min
Glaseado de crema de mantequilla
5min
Roles de canela con glaseado
2 godz. 30 min
Pasta sable
1 godz. 50 min