Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova
- 240 g de azúcar refinada
- 6 claras de huevo, (aprox. 180 g)
- 1 cdita de cremor tártaro
- 1 cdita de vainilla, al rededor de la mariposa
- 1 cda de fécula de maíz, al rededor de la mariposa
Ganache de chocolate blanco
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 250 g de chocolate blanco, en trozos o chispas
Crema de chocolate blanco
- 270 g de crema para batir (30-40% grasa), muy fría
- 100 g de crema vegetal, tipo chatilly
- 15 g de azúcar refinada
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
Decoración con chocolate temperado
- 150 g de chocolate amargo
Montaje
- 100 g de chocolate blanco
- 200 g de frambuesas
- hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2579.2 kJ / 616.4 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 84.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Temperado de chocolate blanco o de leche (sembrado)
10 min
Salsa de caramelo TM6
1j 30 menit
Rosca de Reyes
3sa
Bachour: Tartas de limón y albahaca
3sa
Pasta choux
20 min
Palanqueta de cacahuate TM6
1j 30 menit
Pavlovas con frutos rojos
2j
Toronjas confitadas
13h 30 min
Temperado de chocolate oscuro (sembrado)
15min
Alfajores Argentinos
1h 10 min
Crema batida insuperable
30 min
Pan brioche
14h