Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova
- 240 g de azúcar refinada
- 6 claras de huevo, (aprox. 180 g)
- 1 cdita de cremor tártaro
- 1 cdita de vainilla, al rededor de la mariposa
- 1 cda de fécula de maíz, al rededor de la mariposa
Ganache de chocolate blanco
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 250 g de chocolate blanco, en trozos o chispas
Crema de chocolate blanco
- 270 g de crema para batir (30-40% grasa), muy fría
- 100 g de crema vegetal, tipo chatilly
- 15 g de azúcar refinada
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
Decoración con chocolate temperado
- 150 g de chocolate amargo
Montaje
- 100 g de chocolate blanco
- 200 g de frambuesas
- hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2579.2 kJ / 616.4 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 84.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jocoque casero
15h
Volcán de chocolate
20 Min
Betún de chocolate
10 Min
Crema batida insuperable
30 Min
Cannoli de queso y caramelo TM6
2h
Soletas
50 Min
Pavlova de frutas tropicales
3 Std. 40 Min
Pavlovas con frutos rojos
2h
Betún de queso crema
5 Min
Garibaldis
40min
Mostachón de frutos rojos
1h 30min
Conchas Gourmet
3h 15min