Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de chocolate blanco
- 100 g de pistaches descascarillados y sin piel
- 1 cda de harina
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 5 - 8 gotas de colorante verde, (ver tip)
- 100 g de chocolate blanco, en trozos o en chispas
Bizcocho de pistache y chocolate blanco
- mantequilla, para enharinar el molde
- harina de trigo, para engrasar el molde
- 105 g de harina
- 25 g de fécula de maíz
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 140 g de azúcar glass
- la ralladura de medio limón
- 5 yemas de huevo
- 2 huevos
- 1 cdita de esencia de pistache
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 5 claras de huevo
Crema batida insuperable
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa), fría
- 100 g de crema vegetal, tipo chantilly
- 20 g de azúcar glass
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
Decoración
- 400 g de fresas frescas, para decorar
- hojas de menta frescas, para decorar
- flores orgánicas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2071 kJ / 493 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 182 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta de cielo
50 min
Fruit cake
4 Std.
Pastel de caramelo y café TM6
1 godz. 50 min
Gelato de mamey
35min
Galletas de jengibre
1h 30min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Pan de muerto
6 Std.
Panqué cubierto con chocolate TM6
1h
Bisquets
40min
Conchas de pueblo con nata y mermelada
50 min
Galletas de almendra
1 godz. 20 min
Tamal de cazuela con rajas
1h