![Number Cake 50 Jahre Thermomix® Number Cake 50 Jahre Thermomix®](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/689d7bd5-929f-47a3-9efa-668347ce43f3/Derivates/f95dd108-84b1-4e11-ae93-8501b69c7d0e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Keksteig
- 10 g Backpulver
- 500 g Weissmehl
- 300 g Butter, kalt, in Stücken
- 220 g Puderzucker (kann 3-5 % Trennmittel enthalten)
- 10 g Vanillezucker
- 1 Ei, mittelgross (53-63 g)
-
1
EL Rahm, kalt
lub 1 EL Milch, kalt
Frischkäse-Buttercreme
- 250 g Puderzucker (kann 3-5 % Trennmittel enthalten)
- 300 g Butter, zimmerwarm, in Stücken
- 400 g Mascarpone, kalt
- 250 g Magerquark, kalt
- 175 g Frischkäse, kalt
- 30 g Vanillepaste
Zahlen backen
- Weissmehl, zum Bemehlen
Fertigstellen
- Schokolade, Obst, Macarons, Kekse oder Blumen zum Dekorieren.
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2243 kJ / 536 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 171 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mürbeteig, süss
1h 50min
Holunder-Jogurt-Torte
7 Std. 15 Min
Cake Pops
1 godz. 30 min
Vanillekipferl
1 godz. 30 min
New York Cheesecake
6hod. 30min
Ganache
20min
Zimtsterne
1 godz. 30 min
Rosa Prosecco-Torte mit Mascarponecreme
15h
Goldtröpfchen-Cheesecake
3h 30min
Zitronen-Cupcakes mit Heidelbeer-Frischkäse-Buttercreme
1 godz. 30 min
Crêpeteig
1 godz. 15 min
Apfelkuchen mit Streuseln (TM6)
2 Std. 30 Min