Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 gramů drůbežích jater, krůtích nebo kuřecích, na kousky (3 x 3 cm)
- 75 gramů hruškovice
- 150 gramů hrušky,zralé, oloupané, bez jádřince, na 8 dílků
- 15 gramů pepře, celého, barevného
- 35 gramů oleje
- 150 gramů cibule
- 2 stroužky česneku
- 120 gramů špeku, na kostičky (2 x 2 cm)
- 100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- ½ čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
- 2 větvičky rozmarýnu, čerstvého, pouze lístky
- 100 gramů másla
- 1 ¼ čajové lžičky soli
- 100 gramů anglické slaniny, na plátky
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2573 kJ / 613 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1069 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karlovarské knedlíky
50min
Sváteční paštika ze tří druhů mas
2h 10 min
Velikonoční pusinková hnízda
3 Std. 20 Min
Francouzská omáčka gribiche
20min
Ostružinové želé
1hod.
Sádlo se škvarky a tymiánem
2 godz. 5 min
Rillettes z uzeného lososa
10min
Krémová polenta s parmazánem, divoké bylinky a pošírované vejce
45 min
Drůbeží játrová paštika
6h 40 min
Paštika z kachních jater
45 min
Paštika z kuřecích jater s oříšky
24 Std. 20 Min
Játrová rýže
35 min