Esparguete preto com frutos secos, anchovas e molho de tomate
TM6 TM5 TM31

Esparguete preto com frutos secos, anchovas e molho de tomate

4.0 (5 ocen)

Składniki

  • 20 g broa de milho
  • 50 g azeite, mais q.b. p/ envolver
  • 1500 g água
  • 1 c. chá de sal
  • 500 g massa tipo esparguete preto
  • 2 dentes de alho
  • 100 g caju
  • 50 g passas de uva
  • 40 g filetes de anchova, em óleo
  • 150 g vinho tinto
  • 100 g polpa de tomate

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
2762.7 kJ / 660.3 kcal
Białko
19.9 g
Węglowodany
93.3 g
Tłuszcz
21.2 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Błonnik
4.7 g
Sód
828.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy