Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- aceite para engrasar
- 250 g de premezcla sin gluten
- 100 g de manteca a temperatura ambiente, en trozos
- 100 g de agua
- 1 cucharadita de polvo de hornear sin gluten
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de azúcar
- 1 cucharadita de goma xántica (opcjonalnie)
Relleno
- 150 g de queso parmesano o reggianito o sardo en trozos
- 400 g de puerro en trozos, solo la parte blanca
- 300 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 20 g de manteca
- 50 g de crema para cocinar
- 3 huevos
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 220 g de queso ricota
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2185 kJ / 522 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Tarta de jamón, queso y tomate
1 Std. 10 Min
Tarta soufflé de espinaca
1 Std.
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1 Std. 40 Min
Pastel de carne y calabaza
1 Std.
Tarta Pascualina
1 Std. 30 Min
Empanadas de humita
1 Std. 30 Min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25min
Soufflé de calabaza
1 Std.
Tarta salada de puerros
1 Std. 10 Min
Bondiola con cremoso de batata
1 Std. 20 Min
Pastafrola de membrillo
2h
Budín de mandarinas
55min