![Purple Yam Huat Kuih (Taro Root Steamed Cupcakes) Purple Yam Huat Kuih (Taro Root Steamed Cupcakes)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4d4ce256-bd78-4d09-b15c-7ce0e6c7dc76/Derivates/76fc5c45-6a5b-43a9-94f9-03febc9a2c22.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed yam
- 300 g water
- 200 g yam (taro roots), cut into cubes (2 cm)
Starter
- 100 g water
- 1 tsp dried yeast powder
- 100 g plain flour
Batter
- 150 g caster sugar
- 300 g coconut milk
- 1 egg
- 250 g plain flour
- 2 tsp double action baking powder
- 800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 992 kJ / 237 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 87 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Chicken porridge with century egg
30 Min
Potato Buns
3h
Soy milk
24h 30min
Tri-Colour Ginger Rice
45 Min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Homemade Soy Milk
35 Min
Black Sesame Glutinous Rice Dumplings
30 Min
Red Yeast Rice Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
30 Min
Chicken Porridge With Century Egg
30 Min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Homemade Pandan Kaya
55min