Urządzenia i Akcesoria
Purple Yam Huat Kuih (Taro Root Steamed Cupcakes)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 pieces
Składniki
Steamed yam
-
water300 g
-
yam (taro roots) cut into cubes (2 cm)200 g
Starter
-
water100 g
-
dried yeast powder1 tsp
-
plain flour100 g
Batter
-
caster sugar150 g
-
coconut milk300 g
-
egg1
-
plain flour250 g
-
double action baking powder2 tsp
-
water800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
87 mg
Białko
4 g
Kalorie
992 kJ /
237 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Ginseng Wolfberry Bird's Nest
1 godz. 5 min
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 5 min
Purple Potato Mochi
55 min
Soy milk
24 godz. 30 min
Taro bread
4 godz. 20 min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Japanese Adzuki Bean Mochi Buns
3 godz.
Homemade Soy Milk
35 min
Homemade Pandan Kaya
55 min