Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g de harina de repostería
- 1 sobre de polvo de hornear
- 30 g de cacao puro en polvo (y algo más para espolvorear el molde)
- 1 pellizco de sal
- 190 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y algo más para untar el molde)
- 270 g de azúcar
- 1 sobre de azúcar vainillado
- 3 huevos a temperatura ambiente
- 190 g de leche a temperatura ambiente
- 20 g de coñac
Decoración
- 25 g de clara de huevo
- 150 g de azúcar glas
- 3 - 4 gotas de zumo de limón
- 1 ramita de grosellas rojas
- 2 - 3 hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1670 kJ / 399 kcal
- Białko
- 6.15 g
- Węglowodany
- 61.79 g
- Tłuszcz
- 15.85 g
- Błonnik
- 1.42 g
Alternatywne przepisy
Bizcocho veteado con glaseado espejo de chocolate
1 godz. 30 min
Bizcocho veteado
2小时
Tarta Sacher
3h
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
2小时
Bundt cake de especias
2小时
Brownie marmolado
40min
Bizcocho con glaseado de mantequilla (Kentucky butter cake)
2小时
Cake de limón con glaseado blanco
1h 15min
Cake de chocolate cuatro cuartos
1h
Bizcocho triple de chocolate
2 Std. 20 Min
Bica de Castro Caldelas
1h 20min
Cookies brownie de chocolate
1h 15min