Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g de harina de repostería
- 1 sobre de polvo de hornear
- 30 g de cacao puro en polvo (y algo más para espolvorear el molde)
- 1 pellizco de sal
- 190 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y algo más para untar el molde)
- 270 g de azúcar
- 1 sobre de azúcar vainillado
- 3 huevos a temperatura ambiente
- 190 g de leche a temperatura ambiente
- 20 g de coñac
Decoración
- 25 g de clara de huevo
- 150 g de azúcar glas
- 3 - 4 gotas de zumo de limón
- 1 ramita de grosellas rojas
- 2 - 3 hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1670 kJ / 399 kcal
- Białko
- 6.15 g
- Węglowodany
- 61.79 g
- Tłuszcz
- 15.85 g
- Błonnik
- 1.42 g
Alternatywne przepisy
Bizcocho triple de chocolate
2 godz. 20 min
Red velvet cookies
2h 45min
Brioche de chocolate y avellana
2 godz. 20 min
Bizcocho veteado
2h
Brownie marmolado
40 min
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3h
Cheesecake de vainilla horneado
13h 20min
Cookies de chocolate y nuez
1h 15min
Bundt cake de especias
2h
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2 godz. 10 min
Bizcocho cuatro cuartos
1h 40min
Cake de chocolate cuatro cuartos
1h