Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- cocoa, la necesaria para espolvorear
- aceite en aerosol, el necesario para engrasar
- 350 g de harina de trigo
- 15 g de cocoa en polvo
- 1 cdita de nuez moscada en polvo
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 1 limón amarillo, solamente la ralladura
- 240 g de chocolate amargo
- 250 g de azúcar refinada
- 3 huevos
- 5 plátanos, maduros, casi negros (ver tip)
- 150 g de aceite
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanadas
- Kalorie
- 1414 kJ / 337 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 231 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de plátano y chocolate
1 Std. 20 Min
Panqué de miel
2 Std. 30 Min
Panqué de chocolate y frambuesa
1 Std. 20 Min
Panqué de plátano
2h 15min
Panqué de vainilla
2h 40min
Pastel de chocolate
45min
Bizcocho marmoleado
2h 10min
Pastel de cajeta
1 Std. 10 Min
Panqué de nuez
50 Min
Pastel de chocolate y almendras
25 Min
Panqué de zanahoria
1 Std.
Panqué de plátano
1h 50min