Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de pizza
- 110 g de agua, a temperatura ambiente
- 10 g de azúcar refinada
-
5
g de levadura seca instantánea
lub 10 g de levadura prensada fresca (20 g) - 200 g de harina
- 1 cdita de orégano seco
- 1 cdita de albahaca seca
- 15 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 cucharadita de sal, al gusto
Cobertura margarita
- 25 g de aceite de oliva
- 150 g de queso mozzarella, en trozos
- 150 g de jitomate triturado en lata
- 3 pizcas de sal, al gusto
- 15 hojas de albahaca frescas, troceadas
- 1 cucharada de aceite de oliva extra virgen
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Todo en uno: Arroz blanco y rollitos de pollo con verduras - Demo presentadores
40min
Chocolate caliente
15min
Pizza diavola
2h 15min
Pan de caja blanco
2h
Agua de Horchata
10 min
Pan de caja
2h 30 min
Crepas
1h 15 min
Pizza de Nápoles
1h
Roles de canela con glaseado
2h 30 min
Pay de manzana casero
2h 20min
Chilaquiles divorciados
1h
Nieve de frutas
10 min