Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base para pay
- 130 de galletas, tipo María
- 60 g de azúcar refinada
- 75 g de mantequilla sin sal, derretida
Crema pastelera
- 120 g de azúcar refinada
- 40 g de fécula de maíz
- 440 g de leche
- 4 yemas de huevo
- 40 g de mantequilla sin sal
- 1 cditas de extracto de vainilla natural
Crema batida
- 60 g de azúcar refinada
- 150 g de queso crema, a temperatura ambiente
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa), muy fría (ver tip)
- ½ cdita de extracto de vainilla natural
Montaje
- 2 plátanos, semi maduros y en rebanadas (1-2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1592 kJ / 379 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 155 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta hojaldre sin empaste
1h
Tarta fina de frambuesas
1 Std. 45 Min
Barritas de cheesecake con camote
2 Std.
Betún de queso crema
5min
Pan de elote
2 Std.
Pay de manzana casero
2 Std. 20 Min
Betún de queso crema
5min
Panqué de plátano
1 godz. 50 min
Mostachón de frutos rojos
1 Std. 30 Min
Carlota de limón
5h
Roles de canela con glaseado
2h 30min
Festejo de zanahoria
2u. 55min