Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para pay
- 260 g de harina de trigo, y un poco más para trabajar
- 225 g de mantequilla sin sal, fría y en cubos
- 1 cdita de sal
- 2 cditas de azúcar
- 100 g de crema ácida (20% de grasa)
Relleno de calabaza
- 3 huevos, uno para barnizar
- 1 yema de huevo
- 95 g de azúcar mascabado
- 80 g de azúcar
- ½ cdita de sal
- 2 cditas de canela en polvo
- 1 cdita de jengibre en polvo
- ¼ cdita de nuez moscada en polvo
- 1 pizca de clavos de olor en polvo
- 1 pizca de cardamomo en polvo
- 1 cdita de ralladura de naranja
- 450 g de puré de calabaza natural (ver tip)
- 150 g de crema para batir (30-40% grasa)
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 18000 kJ / 4286 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 433 g
- Tłuszcz
- 258 g
- Tłuszcz nasycony
- 156 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 3615 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Avena con manzana
25 min
Pastel de calabaza
1h 25min
Panqué de matcha
2h
Pastel de jengibre con betún de especias
3h
Chiles en nogada
1h
Pan de elote
2h
Panqué de plátano
1h 50min
Fruit cake
4h
Festejo de zanahoria
2 godz. 55 min
Muffins de camote con nueces
1h
Hotcakes de calabaza
40 min
Pay de manzana casero
2h 20min