Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de chocolate
- 300 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 80 g de agua
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 75 g de azúcar glas
- 75 g de maicena para rebozar
Masa choux
- 120 g de harina de repostería
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharaditas de azúcar
- 4 huevos
Buñuelos
- 500 g de aceite para freír
- 50 g de azúcar para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 445 kJ / 106 kcal
- Białko
- 1.28 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 8.45 g
- Błonnik
- 0.84 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bambas de nata
1h 50min
Bizcocho cebra
1 Std. 10 Min
Pastelitos criollos de dulce de membrillo
3h 30min
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2h 15min
Gofres de sartén
45min
Milhojas de chocolate y nata
2 Std. 30 Min
Panecillos de leche rellenos de chocolate al vapor
3h 35min
Coberturas de chocolate y aceite
15 Min
Xuxos de crema
1 Std. 30 Min
Tarta de galletas
1h 15min
Tarta de galletas, crema pastelera y chocolate
4 Std. 30 Min
Nata montada
10 Min