Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa Boloñesa
- 30 g de apio en trozos
- 70 g de zanahoria en trozos
- 100 g de cebolla en cuartos
- 1 ramita de albahaca fresca (solo las hojas)
- 50 g de aceite de oliva
- 400 g de carne picada
- 70 g de vino tinto
- 10 g de extracto de tomate
-
400
g de tomate triturado natural
lub 400 g de tomate triturado en conserva triturado natural - 2 pellizcos de sal
- 1 hoja de laurel fresca
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
Polenta
- 300 g de polenta instantánea
- 800 g de leche
- 400 g de agua
-
1
cucharada de concentrado de caldo de verduras casero
lub 1 cubito de caldo de verduras - 1 cucharadita de sal
- 50 g de manteca
- 100 g de queso fresco en trozos (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2392 kJ / 572 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1h 40min
Pastel de papa
1h 10min
Tarta Pascualina
1h 30min
Empanadas de humita
1h 30min
Pastel de pollo y batata extra dulce
1h
Lomo en salsa strogonoff y arroz
55min
Soufflé de calabaza
1h
Pastafrola de membrillo
2h
Budín de naranja
1h
Salsa criolla
5min
Budín de mandarinas
55min