Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- manteca, para enmantecar el molde
- 400 g de harina 0000
- 70 g de aceite de girasol
- 150 g de agua
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 100 g de queso parmesano o reggianito en trozos
- 200 g de cebolla en cuartos
- 100 g de morrón rojo en trozos
- 1 diente de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 600 g de hojas de espinaca frescas (limpias y secas)
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de nuez moscada molida
Armado
- 100 g de queso fresco
- 5 huevos
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2019 kJ / 483 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Tarta soufflé de espinaca
1 godz.
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Pastel de papa
1 godz. 10 min
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1h 40 min
Empanadas de bondiola a la barbacoa
1h 25min
Empanadas de humita
1 godz. 30 min
Tarta de jamón, queso y tomate
1 godz. 10 min
Empanadas de carne
1 godz. 50 min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25min
Quiche de zapallito italiano
1 godz. 10 min
Budín de naranja
1 godz.
Budín de mandarinas
55min