Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- manteca, para enmantecar el molde
- 400 g de harina 0000
- 70 g de aceite de girasol
- 150 g de agua
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 100 g de queso parmesano o reggianito en trozos
- 200 g de cebolla en cuartos
- 100 g de morrón rojo en trozos
- 1 diente de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 600 g de hojas de espinaca frescas (limpias y secas)
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de nuez moscada molida
Armado
- 100 g de queso fresco
- 5 huevos
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2019 kJ / 483 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Tarta de jamón, queso y tomate
1h 10 min
Puré de papas al estilo Argentino
50 menit
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1 Std. 40 Min
Pastel de papa
1h 10 min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1j 25 menit
Quiche de zapallito italiano
1h 10 min
Soufflé de calabaza
1j
Buñuelos de acelga
45 Min
Bizcochuelo de vainilla
40 min
Pastafrola de membrillo
2j
Budín de naranja
1j
Budín de mandarinas
55 Min