Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budín
- manteca para enmantecar la budinera
- harina para enharinar la budinera
- 440 g de mandarinas (2 unidades grandes y jugosas)
- 1 huevo
- 200 g de azúcar
-
40
g de aceite de girasol
lub 40 g de aceite de maíz - 180 g de harina leudante
Glaseado blanco
- 200 g de azúcar
- 1 clara de huevo
- 4 - 5 gotas de jugo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1023 kJ / 245 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Tarta soufflé de espinaca
1 Std.
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1 Std. 40 Min
Tarta Pascualina
1 Std. 30 Min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1 Std. 25 Min
Soufflé de calabaza
1 Std.
Pepitas
55min
Bizcochuelo de vainilla
40 Min
Pastafrola de membrillo
2 Std.
Cuadraditos de limón y amapola
45 Min
Budín de naranja
1 Std.
Salsa criolla
5 Min
Chipa
30 Min