Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 300 g de jitomate saladet, en cuartos
- 200 g de puré de tomate, casero
- 1 ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
-
600
g de caldo de res
lub 600 g de agua y 1 cdita de concentrado de caldo de res - 650 g de falda de res, en trozos (8 cm)
- 80 g de cebolla
- 200 g de pimientos rojos
- 50 g de aceitunas verdes deshuesadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 774 kJ / 184 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1194 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz primavera
40min
Chilli con carne en cocción lenta TM6
5h 5min
Frijoles negros
14 Std.
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Adobo con carne
50min
Sopa de tortilla
25min
Picadillo con rajas
25min
Picadillo
25min
Carne en su jugo
35min
Estofado de res TM6
4h
Salpicón de res
1u.
Tacos al pastor chilangos
40min