Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 300 g de jitomate saladet, en cuartos
- 200 g de puré de tomate, casero
- 1 ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
-
600
g de caldo de res
lub 600 g de agua y 1 cdita de concentrado de caldo de res - 650 g de falda de res, en trozos (8 cm)
- 80 g de cebolla
- 200 g de pimientos rojos
- 50 g de aceitunas verdes deshuesadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 774 kJ / 184 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1194 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo con rajas
25min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Sopa de verduras y albóndigas
40min
Adobo con carne
50min
Carne en su jugo
35min
Sopa de fajitas de pollo
50min
Pollo al tequila y chile pasilla
2 Std.
Frijoles negros
14u.
Stroganoff de res TM6
1小时
Pollo al vino (Coq au Vin) TM6
2小时 15 分钟
Frijoles charros
35min
Cerdo con frijoles estilo Tex-Mex y tortillas TM6
1h 20min