Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g de aceite vegetal
lub 20 g de aceite de oliva - 2 - 3 dientes de ajo, pelados
- 200 g de pimiento rojo, en cubos (2 cm)
- 170 g de cebolla, en gajos
-
20 - 30
g de chiles chipotle, secos
lub 20 - 30 g de chiles jalapeños en escabeche - 400 g de jitomate triturado
- 100 g de puré de tomate
- 1 ½ cdita de azúcar
- 600 g de carne molida de res
- 1 ½ cdita de comino en polvo
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
-
1
cdita de concentrado de caldo de res
lub 1 cubo de caldo de carne - 500 g de frijoles cocidos, escurridos
- 2 cdas de hojas de cilantro, frescas, para decorar
- 150 g de guacamole, para servir
- 100 g de crema ácida, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2847 kJ / 680 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 16.1 g
- Sód
- 1490 mg
Alternatywne przepisy
Res con teriyaki y arroz al vapor
1 Std. 50 Min
Carne en su jugo
35 Min
Pollo Cantones con vegetales
35 Min
Lentejas con res y plátano macho
45 Min
Pollo kung pao
45 Min
Ropa vieja en cocción lenta TM6
4 Std. 15 Min
Salteado asiático con noodles TM6
45 Min
Pollo tika masala
6h 40 min
Chili con carne
30 Min
Pozole negro
1 Std. 15 Min
Carne de res con brócoli en salsa asiática, fideos de arroz y pastel de naranja
1 Std. 10 Min
Cerdo salteado con vegetales estilo Chino TM6
1 Std. 20 Min