Lasagne bolognese

Lasagne bolognese

4.8 4 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porsjoner

Składniki

  • parmesanost delt i biter (3 cm)
    100 - 200 g
Bolognese saus
  • blandede grønnsaker (stangselleri, gulrøtter og løk), delt i biter
    200 g
  • "extra virgin" olivenolje
    40 g
  • kjøttdeig, svin og okse (halv svin og halv okse)
    800 g
  • tørr hvitvin
    100 g
  • hakkete tomater, på boks
    300 g
  • salt etter smak
    1 - 1 ½ ts
  • malt svart pepper etter smak
    ½ - 1 ts
Hvit saus (Béchamel)
  • melk
    1000 g
  • smør delt i biter
    80 g
  • hvetemel
    100 g
  • salt
    1 ts
  • muskatnøtt, malt
    1 - 2 klype
Lasagne
  • smør til smøring og topping
  • lasagneplater ca. 12 plater (10 cm x 20 cm)
    250 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 50 g
Kalorie 4161 kJ / 994 kcal
Tłuszcz 64 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie