Krydret marokkansk linsesuppe

Krydret marokkansk linsesuppe

5.0 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porsjoner

Składniki

  • løk delt i to
    150 g
  • olivenolje
    40 g
  • ingefær, malt
    1 ts
  • koriander, malt
    1 ts
  • spisskummen, malt
    1 ts
  • paprika krydder, søtt
    1 ts
  • malt svart pepper pluss ekstra etter smak
    ¼ ts
  • kanel, malt
    ½ ts
  • gurkemeie, malt
    ½ ts
  • kajennepepper
    ¼ ts
  • muskatnøtt, malt
    ¼ ts
  • vann
    750 g
  • grønnsaksbuljong terninger (til 0.5 l)
    2
    2 toppet ts grønnsaksbuljong
  • linser, røde, tørket
    100 g
  • hakkete tomater, på boks
    800 g
  • salt etter smak
    1 klype
  • koriander, fersk kun blader, til pynt
    2 - 3 kvister

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 10 g
Kalorie 991 kJ / 236 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 6.4 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie