
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g løk, delt i to
- 40 g olivenolje
- 1 ts ingefær, malt
- 1 ts koriander, malt
- 1 ts spisskummen, malt
- 1 ts paprika krydder, søtt
- ¼ ts malt svart pepper, pluss ekstra etter smak
- ½ ts kanel, malt
- ½ ts gurkemeie, malt
- ¼ ts kajennepepper
- ¼ ts muskatnøtt, malt
- 750 g vann
-
2
grønnsaksbuljong terninger (til 0.5 l)
lub 2 toppet ts grønnsaksbuljong - 100 g linser, røde, tørket
- 800 g hakkete tomater, på boks
- 1 klype salt, etter smak
- 2 - 3 kvister koriander, fersk, kun blader, til pynt
- Wartości odżywcze
- na 1 porsjon
- Kalorie
- 991 kJ / 236 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 6.4 g