Minestronesuppe

Minestronesuppe

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porsjoner

Składniki

  • løk delt i halve
    80 g
  • purreløk delt i biter
    120 g
  • "extra virgin" olivenolje
    40 g
  • blandede grønnsaker (feks. poteter, gulrøtter, squash, stangselleri, tomater, bladbete, kokte tørkete bønner, gresskar), delt i biter etter behov
    600 g
  • vann
    1000 g
  • grønnsaksbuljong terning (til 0.5 l)
    2
    2 toppet ts grønnsaksbuljong
  • salt
    1 ts
  • ditalini pasta, tørr eller lignende kort tørket pasta
    120 g
  • basilikumblader, ferske (opcjonalnie) revet i biter
    6
  • parmesanost, revet
    6 - 18 ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 11 g
Kalorie 1202 kJ / 287 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie