Blumenkohl-Schnitzel-Quiche

Blumenkohl-Schnitzel-Quiche

3.5 166 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    60 g
  • Mehl
    400 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Quark, 20% Fett
    200 g
  • Ei
    1
Belag und Guss
  • Öl
    20 g
  • Putenschnitzel in Würfeln (2 cm)
    400 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Wasser
    500 g
  • Blumenkohlröschen je nach Größe halbiert
    700 g
  • Käse z. B. Emmentaler, in Stücken
    150 g
  • Frischkäse
    200 g
  • Milch
    100 g
  • Mehl
    25 g
  • Eier
    4
  • Senf
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht für Gemüsebrühe
    1 ½ TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 37 g
Kalorie 2474 kJ / 592 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 4.7 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...