Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g polvo descongelado cortado em pedaços
- 1000 g água
- 50 g azeite, mais q.b. p/ cozer
- 3 dentes de alho
- 20 g salsa
- 200 g pimento vermelho cortado em cubos
- 200 g pimento verde cortado em cubos
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de colorau
- 1 malagueta s/ sementes, cortada em pedaços
- 40 g vinho branco
- 2 c. chá de açafrão-da-índia
- 350 g arroz agulha
- Salsa picada q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1936.8 kJ / 462.9 kcal
- Białko
- 30.4 g
- Węglowodany
- 57.8 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 981.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feijoada de tamboril e camarão
30 min
Polvo guisado
55 min
Arroz de marisco
45 min
Feijão branco com lulas e chouriço
45 min
Risoto de polvo
1h 10min
Polvo à moda do Minho
50 min
Massada de lulas
35 min
Bacalhau à Soutelo
25min
Feijoada de polvo
1 Std. 30 Min
Guisado de lulas e feijão com arroz
1 godz.
Arroz de polvo
1 godz. 15 min
Bacalhau à Zé do Pipo
1 godz.