Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g chalota
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 300 g cogumelos frescos laminados
- 1 c. sopa de tomilho, só as folhas
- 1000 g pato cortado em pedaços
- 200 g vinho tinto
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 200 g bacon cortado ao meio
- 1 folha de louro
- 40 g molho de soja
- Água q.b.
- 350 g arroz agulha
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2644 kJ / 632 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Arroz de açafrão com peru
40min
Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura
1 Std.
Bacalhau com espargos e camarão
1 Std.
Bacalhau à Assis
25 Min
Rolo de peru recheado
1 Std. 15 Min
Piza 4 estações
1 Std.
Bacalhau na broa
1 Std.
Arroz de "pato" fingido com farinheira
1 Std. 40 Min
Arroz de pato à Lafões
1 Std. 40 Min
Arroz de pato
1h 5min
Bacalhau com broa e pimentos
1 Std.
Bacalhau à Zé do Pipo
1 Std.