Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g espinafres descongelados
- 550 g feijão-encarnado cozido, escorrido
- 750 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 150 g cenoura cortada em pedaços
- 30 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 665.8 kJ / 159.1 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 903.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão-frade e espinafres
35min
Sopa de ervilhas com hortelã
20min
Salada de brócolos, maçã e carne
25min
Sopa de ovo
45min
Sopa de grão e coentros
40min
Arroz de cenoura
30min
Sopa cremosa de ervilhas
40min
Sopa 2 feijões
45min
Creme light de brócolos e curgete
35min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40min
Sopa de agrião
35min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35min