Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 50 g batata-doce cortada em pedaços
- 150 g polpa de tomate
- 800 g tomate maduro em pedaços
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 2 cubos de caldo de legumes - 1 c. chá de açúcar
- 300 g água
- 2 c. chá de manjericão seco
- 1 ovo cozido picado p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 464.6 kJ / 111.1 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 83.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de ervilhas com hortelã
20 Min
Sopa de tomate
45min
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35 Min
Creme de couve-flor
45min
Creme de abóbora e tomate
35 Min
Creme da rama do alho-francês
40min
Sopa de tomate
30 Min
Sopa de alho-francês com croutons
55 Min
Creme de couve-flor e manjericão
45min
Creme de ervilhas e hortelã
35 Min
Sopa de tomate e feijão-verde com ovos escalfados
45min
Creme de abóbora e hortelã
40min