Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g coentros
- 1600 g água
- 1 c. chá de sal
- 50 g vinagre de vinho branco
- 6 ovos
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 150 g tomate em pedaços
- 30 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 200 g chouriço cortado em rodelas
- 1000 g ervilhas descongeladas
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 150 g vinho branco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1799.9 kJ / 430.2 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 884.4 mg
Alternatywne przepisy
Guisado de feijão encarnado com abóbora e ovo escalfado
1h
Tomatada de ovos
35min
Ervilhas com ovos escalfados
40min
Favas guisadas
50min
Ervilhas com ovos escalfados
40min
Feijoada de chocos
40min
Feijoada de chocos
45min
Tomatada com ovos escalfados
55min
Favas com chouriço
45min
Massada de peixe
55min
Empadão de arroz
1h 20min
Migas alentejanas com entrecosto
1h 30min