Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g salsa
- 50 g queijo parmesão
- 250 g espinafres descongelados escorridos
- 300 g salmão fresco cortado em cubos
- Sal q.b.
- Pimenta q.b.
- 800 g água
- 600 g batata (de casca vermelha, p/ fritar) cortada em cubos
- 2 ovos
- 100 g cebola
- 100 g cenoura
- 30 g azeite
- 200 g natas
- ½ limão, só o sumo
- 1 c. chá de mostarda
- Wartości odżywcze
- na 6 doses
- Kalorie
- 2826 kcal
- Białko
- 114 g
- Węglowodany
- 192 g
- Tłuszcz
- 204 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com salmão e espinafres
40 Min
Fusilli com frango no forno
35 min
Empadão de salmão com purés de ervilhas e de cenoura
1h 25min
Empadão de bacalhau com camarão e espinafres
1 Std. 10 Min
Empadão de peru
1 godz. 55 min
Empadão de peixe
1 Std.
Lombos de pescada no forno em cama de couve
50 Min
Empadão de frango com caril
1h 15 min
Empadão de brócolos com peixe
1 godz. 35 min
Quiche de peru e cogumelos
1 Std. 10 Min
Fofo de peixe
1 Std. 10 Min
Bacalhau com espinafres e cenoura
50 Min