Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 400 g massa tipo penne
- 30 g azeite, mais q.b. p/ envolver
-
10
g salsa
lub 10 g coentros - 150 g cebola cortada em pedaços
- 200 g tomate em pedaços
- 500 g carne picada
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2175.1 kJ / 519.9 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 53.6 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 837.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com frango e orégãos
30 min
Massa guisada com carne
45 min
Penne de atum com manjericão
35 min
Fusilli com carne guisada
50 min
Esparguete com frango
40 min
Esparguete à carbonara
30 min
Penne com frango e béchamel carilado
45 min
Penne com atum
30 min
Massa
25min
Bolonhesa
1h 10min
Arroz de frango com ervilhas
45 min
Laços com carne picada e linguiça
45 min