Kremet grønnsakssuppe

Kremet grønnsakssuppe

4.8 5 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porsjoner

Składniki

  • olivenolje
    25 - 30 g
  • blandete grønnsaker, til sautering (feks. løk, sjalottløk, purre), kuttet i biter (2 cm)
    170 - 200 g
  • blandede grønnsaker (feks. squash, gulrøtter, gresskar, søtpoteter, sellerirot, pastinakk, grønne erter), kuttet i biter etter behov
    700 - 800 g
  • vann
    750 - 850 g
  • grønnsaksbuljong
    1 ts
    1 grønnsaksbuljong terning (til 0.5 l)
  • salt
    1 ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 4 g
Kalorie 465 kJ / 111 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie