![Flammkuchen mit Datteln und Speck Flammkuchen mit Datteln und Speck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C3C7459A-DB2A-466D-8369-DDED607A6D38/Derivates/945a2ded-72d3-4659-ada1-9b16ee93edd5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Buttermilch
- 15 g Hefe
- 20 g Olivenöl
- 1 ½ TL Salz
- 100 g Datteln, entsteint
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 200 g Crème fraîche
- 20 g Honig
- ½ TL Pfeffer
- 100 g Bacon, in Scheiben, in Stücken (1 cm)
- 50 g Rucola
- Crema di Balsamico zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2588 kJ / 620 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Kabanossi-Birnen-Fladen mit Rucolapesto
2 Std.
Spargelflammkuchen mit Zitronenöl
1h 20min
Flammkuchen mit Ziegenkäse, Birnen und Walnüssen
35 Min
Flammkuchen mit Süßkartoffel und Chorizo
3 godz.
Flammkuchen mit Zwetschgen und Camembert
1 Std. 50 Min
Spargelflammkuchen mit Walnüssen
1 Std. 15 Min
Mediterrane Tomaten-Galette
1 Std. 15 Min
Spargel-Lachs-Flammkuchen
1h 10min
Flammkuchen mit Aprikosen, Serranoschinken und Rucola
1h 10min
Gemüsetarte mit Feigentopping
1 godz. 30 min
Brioche-Burger mit Camembert und Preiselbeeren
3 godz.
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Honig
35 Min