Flammkuchen mit Datteln und Speck

4.8 1.5K oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Stück

Składniki

  • Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    250 g
  • Buttermilch
    150 g
  • frische Hefe
    15 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Datteln, entsteint
    100 g
  • Thymian abgezupft
    2 Zweige
  • Crème fraîche
    200 g
  • Honig
    20 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Bacon in Stücken (1 cm)
    100 g
  • Rucola
    50 g
  • Crema di Balsamico zum Beträufeln

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 15 g
Kalorie 2588 kJ / 620 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...