Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 ramitas de cilantro fresco, sólo las hojass
- 225 g de cebolla blanca, en cuartos
- 4 dientes de ajo
-
1
chiles serranos, sin semillas
lub 1 chiles jalapeños, sin semillas - 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 cdita de sazonador para fajitas, ver receta
- 590 g de frijoles negros enteros cocidos y enlatados, con su caldo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 591.6 kJ / 140.9 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 6.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas
1h 30min
Arroz al cilantro
35min
Frijoles negros
14h
Frijol con puerco
35min
Plátanos y camotes al Varoma
1h 15min
Frijoles de la olla
2h
Puré de papa
50min
Frijoles refritos
25min
Frijoles charros
35min
Lentejas y arroz con cebolla frita (Mujadarrah)
1h 5min
Caldo de pollo con huevo y limón (Avgolemono)
1h 15min
Papas con chorizo
40min