Wersje kompatybilne
Cazuela dulce de camote, nuez y malvaviscos al horno (Pelar)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel de nuez (cobertura)
- 120 g de harina de trigo
- 120 g de mantequilla sin sal, en cubitos
- 60 - 75 g de azúcar moreno, al gusto
- 90 g de nueces troceadas
Relleno de camote
- 720 g de camote, en trozos (aprox. 5 cm)
- 600 g de agua, para pelar
- 540 g de agua, para hervir
- mantequilla sin sal, para engrasar
- 120 g de mantequilla sin sal, en cubitos
- 120 g de leche entera
- 30 - 60 g de azúcar moreno, al gusto
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- ½ cdita de sal fina
- ½ cdita de canela en polvo
- ¼ cdita nuez moscada en polvo
- 2 huevos grandes
- 150 g de mini malvaviscos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2316.4 kJ / 553.6 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 250 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30min
Ensalada verde con aderezo de jamaica
20 min
Puré de camote
40min
Porchetta al horno con salsa de ciruela
1h
Puré de papa y poro
40min
Pollo jamaiquino
1h 15min
Rub de hierbas finas
5min
Marinada de chile seco
10 min
Ceviche de pescado
3h 25min
Tinga de pollo TM6
30min
Pollo con mole TM6
1h
Nieve de frutas
10 min