Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g amêndoa s/ pele
- 200 g farinha tipo 55
- 40 g açúcar
- 1 c. chá de canela em pó
- 120 g manteiga
- 40 g leite
Recheio
- 1200 g água
- 500 g batata-doce cortada em pedaços
- 100 g açúcar
- 390 g leite condensado magro
- 1 c. chá de canela em pó
- 15 g farinha tipo 55
- 3 ovos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2458.5 kJ / 587.6 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 80.4 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 135.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo algarvio
1h
Bola rápida de milho e bacon
40min
Sorvete de milho verde
8h 50min
Sorvete de mandioca e coco
Brak ocen
Doce amendoado com requeijão
20 min
Tarte gelada de café
5h
Água de coco com melancia
10 min
Doce de limão e lima
5h
Arroz árabe com leite de coco
30min
Pudim de batata-doce e abóbora
1h 10min
Sopa de espinafres com ovo
30min
Sumo de romã e framboesa (longa duração)
40min