Tarte de batata-doce

Tarte de batata-doce

4.5 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 doses

Składniki

Base
  • amêndoa s/ pele
    100 g
  • farinha tipo 55
    200 g
  • açúcar
    40 g
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • manteiga
    120 g
  • leite
    40 g
Recheio
  • água
    1200 g
  • batata-doce cortada em pedaços
    500 g
  • açúcar
    100 g
  • leite condensado magro
    390 g
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • farinha tipo 55
    15 g
  • ovos
    3
  • Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 587.6 kcal / 2458.5 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 25.2 g
Węglowodany 80.4 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Sód 135.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...