Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 400 g amêndoa s/ pele
- 300 g açúcar
- 7 ovos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2092.8 kJ / 500.2 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 69.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quadrados de frutos secos
1h 20min
Cappucino gelado de kiwi e manjericão
3h
Rolinhos de verão vegetarianos - TM5
Brak ocen
Mousse de meloa e hortelã
4h 15min
Biscoitos estaladiços
25 Min
Gelado de limoncello
24h
Mantecados (bolachas de manteiga andaluzes)
2h
Douradas em papelote com salada de cuscuz
1 Std.
Semifrio de coco
4h 20min
Doce de limão e lima
5h
Tarte de amêndoa da Estremadura
45min
Bolachas de aveia
20 Min