Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 250 g açúcar amarelo
- 1 laranja (casca, só a parte laranja, e sumo)
- 6 ovos
- 100 g mel
- 100 g óleo
- 100 g azeite
- 1 c. chá de canela em pó
- ½ c. chá de noz-moscada
- 300 g farinha p/ bolos, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1922 kJ / 459.4 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 58.2 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 49.1 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de frutos secos do Algarve
1ωρ. 10 λεπτ.
Bolo de amêndoa e xarope de clementina
55 min
Doce de figo e amêndoa
45min
Bolo podre
55 min
Madalenas de mel
35min
Doce de tomate
30 λεπτ.
Bolo da Avó Aldina
1ωρ.
Bolo de azeite
50 λεπτ.
Tarte de maçã, amêndoa e leite condensado
40 Min
Queijadas de Sintra
2u. 40min
Broas de erva doce
1h 5min
Pudim de ovos
45min