Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levadura seca instantánea
- 130 g de leche
- 30 g de azúcar refinada
- aceite en aerosol, el necesario para engrasar
- 500 g de harina de trigo
- 190 g de mantequilla
- 2 huevos
- 3 g de sal fina
- 80 g de pasas
- 80 g de almendras fileteadas
- 100 g de fruta cristalizada en trozos
- 1 naranja, solamente la ralladura
- 1000 g de agua, para fermentar y limpiar
- harina de trigo, la necesaria para enharinar
- 50 g de mantequilla, en cubos
- azúcar refinada, la necesaria para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1034 kJ / 246 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 68 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panqué de nuez glaseado
1 Std. 30 Min
Panqué alemán al vino tinto de Don Martin Berger
1 Std. 30 Min
Mermelada de chabacanos deshidratados
40min
Pavlova de frutas tropicales
3 godz. 40 min
Panqué de vainilla
2h 40min
Pot pie
50min
Duraznos al anís
12 Std. 30 Min
Pastel de merengue y mousse de chocolate
2 Std. 30 Min
Tarta de pera y almendra
25 Min
Barra de chocolate y caramelo con sal
2h 40min
Tarta de peras y almendra
1 Std. 20 Min
Scones con mantequilla de frambuesa
25 Min