Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pera madura c/ casca, cortada em pedaços pequenos
- 80 g açúcar amarelo
- 25 g vinho do Porto
- 1 c. sopa de canela em pó
- 200 g amêndoa c/ pele
- 80 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1666 kJ / 399 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble de amora e maçã
20 min
Bolo de figo e medronho
1h
Tarte de maçã
35 min
Tarte de requeijão
35 min
Tarte de outono
1u. 10min
Tarte de requeijão e amêndoa
50 min
Tarte de alfarroba, amêndoa e figo
35 min
Salmão com crosta de amêndoa e tagliatelle com espargos
35 min
Bolachas de cenoura, laranja e aveia
50 min
Crumble de amêndoa com pera
50 min
Bolo de chocolate e noz
1h
Tarte de abóbora
1h 35min